Реалност

Луѓе сме – грешиме, но нели треба да научиме од грешките и да не ги повторуваме.Имаме мани, но кој ги нема.Таа сакаше најсилно до сега што можеше да се сака, а беше повредена како и сите.Во еден момент цел свет и беше убав и беше среќна што постои, а во друг момент тој свет се руши и гледаш како сите соништа,сите убави моменти и надежи паѓаат , а таа само стои и неможе да направи ништо за да биде подобро. Како после тој свет ќе изгради нов со друга личност..се плаши пак да не настрада, а страда секој пак кога ќе се сети на оној прв свет во кој ја влеала сета надеж, оној свет во кој имало љубов, права љубов.Ќе поминат години и години и секогаш ќе се сеќава на онаа прва љубов, ќе почувствува дека не згаснала, тлее и не умира. На секое потсетување на таа љубов ќе и се кине срцето, ќе посака да го вратиш времето назад, да ги поправи грешките, да ја врати среќата која некогаш ја чувствувала и ја имала.

.1003224_610517842342831_637544509_n

Но, веќе е доцна и мора да живее со тие грешки и да разбере дека ништо неможеш да врати! И останува само остатокот од животот, кој е еден и и е даден да го исполни со среќа. Ќе најде личност која ќе и значи, но не доволно и ќе сфати дека испуштила од раце нешто што одговара за нејзините постапки во животот, па макар и да се погрешни. Минуваат денови, а таа се чувствува како да сака да заборави на се..на сите случувања околу него. Доста од нас научиле прерано за страдањата, а среќата сеуште ја бараат. Неосетно времето поминува, но кога-тогаш ќе дојде крај на драмата, крај на чинот.Сите мигови ќе поминат, а дали ќе ги заборави или ќе се сеќава на нив останува на неа. На местото каде и останало прашина од минатото, не ги обвинува другите. Кога-тогаш кругот се врти, неосетно, но се врти

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s