“Љубов доволно силна”

Тие имаа токму таква. Врска во која љубовта беше доволно силна за да ги надмине проблемите и да ги избалансира карактерите. Тој знаеше како да направи таа да се чувствува единствена, таа знаеше како да му покаже дека е најдобриот за неа. Не беа алчни за благодарност кога ќе стореа добро дело еден за друг, тоа едноставно  беше дел од нивното заедничко функционирање. Од најпросто до најсложено секогаш успеваа да пронајдат заеднички јазик. Со нив двајцата се изгледаше лесно. За него не е преголем труд да и отвори врата, ниту да и направи појадок наутро, ниту да го толерира присуството на нејзината неподнослива пријателка. Беа заљубени, но и среќни, бидејќи многу врски потврдија дека е можно да си нереќен со човекот кој го сакаш. Љубовта не се мери, љубовта не е натпревар на силина на вашите карактеристики, не е кој подолго ќе издржи а да не се јави, ниту кој може полесно да преживее скршено срце. Без разлика кој колку симтоми на болка ќе покаже и ќе види околината, таа е тука, те копка те јаде однатре кога знаеш дека не си сторил се во името на љубовта. Потребна е борба, а не само да кренете раце и да се откажете. Ако инаетот ве уништи овој пат, ќе ве уништи и наредниот и наредниот…

deckona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s