“Останаа само спомените”

Мислам….Мислам дека веќе кога е се завршено, се се навраќа само како спомен, знаеш? Тоа ти е како калеидоскоп од спомени. Се само се враќа. Но тој никогаш. Мислам дека дел од мене знаеше дека вториот пат кога го видов него, ќе се случеше истото. Навистина не беше ништо, дека нешто рекол или нешто направил…тоа беше само чувство кое дојде заедно со него.  И најлудата работа е што јас не знам дали некогаш ќе се почувствувам така повторно. И не знам дали треба. Знаев дека неговиот свет се подмести толку брзо и изгоре се со брза светлина. Но, си мислев, како ли може ѓаволот да ме влече кон некој кој толку многу личи на ангел кога ти се насмевнува?! Можеби тој го знаел тоа кога ме видел. Јас изгледа само ја изгубив рамнотежата. Мислам дека најлошиот дел не беше што го изгубив него, туку што се изгубив себеси!

Се сеќаваш на мојот, на твојот роденден?

Се сеќаваш на 14 Февруари?

Се сеќаваш на првото танго? Колку бевме среќни во тој момент..се се изразуваше на нашите лица..

Нормално, тука вклучувајќи ги и честите караници и расправии на кои се навикнав и за кои ако ти кажам дека навистина ми фалат,  нема да ми веруваш. Камо среќа да остане се само спомен од далечното минато, но не. Тие се тука, постојано вртат низ мојата глава.Но ти го одбра она што тебе ти одговара и јас сум среќна поради тоа. Ах, лажам…никогаш не се почувтвував среќна онака како се чувствував со тебе. Изгледа треба да се соочиме со вистината, а храброста на човек се огледува во неговата способност да ја поднесе вистината. Вистинава наша, остана одамна недовршена, со неа остана и недовршена приказна!

424-Photography-Love-Facebook-Cover-Photo_large

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s