“Гласот од длабочината на душата”

Таа живее во сенката на “осамена девојка” , глас толку тивок што не можеш да слушнеш ни збор…секогаш зборува, а никогаш не е слушната. Тоа можеш да го видиш ако го фатиш нејзиното око. Јас знам дека е храбра, но е заробена во себе, исплашена да зборува, а ни таа не знае зошто. Сакам тогаш да го знаев она што сега го знам..би сакала да можам некако да се вратам во времето и да си го послушам сопствениот совет. Би и кажала да проговори, би и кажала да се извика, да зборува малку посилно, да биде малку повеќе горда. Ќе и кажам дека е убава, прекрасна, ќе и кажам се што таа не може да види. “Ти мораш да проговориш, ти мораш да се извикаш и да знаеш дека баш овде, баш сега можеш да бидеш убава, прекрасна, се што сакаш да бидеш” !

Со твоите години, имаш многу време да дејствуваш, не можеш да напишеш книга само од една страница. Ако трчаш многу брзо и ризикуваш се, не смееш да се плашиш од паѓањето,  патот го бираш самата ти.

child-children-girl-little-child-little-girl-Favim.com-191977_large

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s