“Љубов која ме натера никогаш повеќе да не верувам во неа”

Се обвинував себеси, мислејќи дека не бев доволно добра и убава,  доволно интересна за да го задржам.. А никогаш не си го поставив прашањето колку тој беше лош. Но кога болно сакаш, секоја грешка во љубовта е твоја. Да му завртвев грб на време, како и тој што направи, сега веројатно ќе бев многу посреќна. Но победи, тој победи и нема назад! Понекогаш се прашувам “Чекај…стој! Зошто барам нешто без кое моментално преживувам?” Доста интересно прашање. И замислете не најдов одговор до скоро…да може некој да ми ја расцепи душава ќе види половина од моето срце..Да, пробувам да научам како да живеам полу жива, без тебе.Но знам дека нема крај.Нема! Не постои. Го измислиле оние кои престанале да веруваат во себе. Но, мене ме има. Ме има и за двајцата…љубов каква што никогаш не се раѓа, љубов која ме повреди, љубов која ми ја однесе сета надеж, љубов која ме направи скептична, љубов која ме натера никогаш повеќе да не верувам во неа.

И сега покрај сите страдања твоите очи сеуште го имаат оној сјај, сјајот кој не згаснува. Тоа е разликата помеѓу нас. Разликата која не раздвои, разликата на која, впрочем ти и дозволи да го направи тоа.

1489213_658651167529498_1366290583_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s